Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Favoritskapet ingen börda för LdB FC Malmö

Guldfavoriterna LdB Malmö åker till Göteborg med ett lag bestående av landslagsspelare från sex nationer. Något annat än vinst är det väl ingen som räknar med.

Det är onekligen ett spektakulärt lag som LdB FC ställer upp med i den Damallsvenskan premiärmatchen. Eller vad sägs om den här centrallinjen. I mål danska landslagsmålvakten Tine Cederqvist Viskaer framför henne landsmanninan och landslagsbacken Christina Öyangen Örntoft. På mitten de svenska landslagsspelarna Nilla Fischer och Therese Sjögran tillsammans med brasilianskan Renata da Costa, tjeckiskan Pavlina Scasna och Dora Stefansdottir från Island. På topp hittar ni fjolårets delade skytteligavinnare Manon Melis från Holland.

Med så många rutinerade landslagsspelare så ska väl inte Kopparbergs/Göteborg kunna rubba LdB FC Malmö även jag lärt mig att man aldrig ska räkna bort Kopparbergs/Göteborg. Speciellt inte på hemmaplan där dom är starka.
Med ett lag som från början till slut ser oerhört starkt ut kan väl knappast ens LdB FC.s tränare Jörgen Petterson mörka och försöka hålla låg profil?
-Nej, men en premiär är en premiär och allt kan hända. Vi tar definivt inte lätt på uppgiften, utan nu är det full satsning från början till slut, säger Jörgen som inte tycker att upphaussningen av LdB FC är någon börda att bära så länge det känns som att kapaciteten finns där.

Kopparbergs/Göteborg som slog ut er i Svenska cupen ifjol har förstärkt rejält i backlinjen. Hur ser ert motdrag ut?
- Vår mest framträdande styrka är idén om att ha ett eget spel oavsett vem motståndaren är. Vi vill föra matcherna och behålla initiativet hela tiden. I de matcher där det gick dåligt för oss förra säsongen berodde mycket på att vi släppte uppmärksamheten på detta. Vi har alla förutsättningar för att kunna göra en bra prestation imorgon och har flera olika sätt att spela på för att kunna luckra upp deras starka försvar, svarar Jörgen.

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2009-03-27 kl 17:27
Annons
Annons
Annons