Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

FC Rosengård rasar på fotbollsgalan

Foto: Scanpix

Therese Sjögran

FC Rosengård var långt ifrån nöjda med årets Fotbollsgala och menar att man förnedrade svensk damfotboll.

– Vi ångrar att vi inte bojkottade årets gala. Vi pratar om ren förnedring, säger sportchefen Erling Nilsson till Sydsvenskan.

Igår var den årliga Fotbollsgalan i Globen. En gala som FC Rosengård nu ångrar att man inte bojkottade. Man menar att galan visade dålig respekt för damfotbollen genom att favorisera herrarna.

– Tjejerna kommer som vem som helst och sitter på plats i två timmar före galan och är med på hela middagen, sen kommer herrlandslaget in som något slags gudar precis innan sändning, säger Erling Nilsson.

Damlandslaget kom också i samlade trupp precis innan tv-sändningen började, men fick då ingen större uppmärksamhet då enbart matgästerna befann sig inne i lokalen. När väl läktarpubliken var insläppta kom herrlandslaget in till musik från filmen Star Wars. 

– De kan sluta tala om jämställdhet. Det är bättre då att de säger att de tycker att damfotbollen är för dålig och inte är värd att behandlas lika. Tjejerna har kvalat in till VM och herrarna har inte kvalat in till något. Jag hade köpt fullt ut om Zlatan Ibrahimovic hade kommit in sent och ensam, för det är han sannerligen värd, men hela landslaget, fortsätter Nilsson.

Erling Nilsson menar också att Fotbollsgalans behandling av Rosengårds Therese Sjögran var respektlös. I början av kvällen kom komikern in på en cykel, vilket anspråkade på Zlatans såkallade skämt i förra årets "bilbråk". Man valde även att stryka en planerad hyllning till henne då andra saker kom före.

– Therese var nog lite chockad över att det blev så här igen.

Publicerad 2014-11-11 kl 14:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons