Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FC Rosengård rasar på fotbollsgalan

Dam

FC Rosengård var långt ifrån nöjda med årets Fotbollsgala och menar att man förnedrade svensk damfotboll.

– Vi ångrar att vi inte bojkottade årets gala. Vi pratar om ren förnedring, säger sportchefen Erling Nilsson till Sydsvenskan.

Foto: Scanpix

Therese Sjögran

Igår var den årliga Fotbollsgalan i Globen. En gala som FC Rosengård nu ångrar att man inte bojkottade. Man menar att galan visade dålig respekt för damfotbollen genom att favorisera herrarna.

– Tjejerna kommer som vem som helst och sitter på plats i två timmar före galan och är med på hela middagen, sen kommer herrlandslaget in som något slags gudar precis innan sändning, säger Erling Nilsson.

Damlandslaget kom också i samlade trupp precis innan tv-sändningen började, men fick då ingen större uppmärksamhet då enbart matgästerna befann sig inne i lokalen. När väl läktarpubliken var insläppta kom herrlandslaget in till musik från filmen Star Wars. 

ANNONS

– De kan sluta tala om jämställdhet. Det är bättre då att de säger att de tycker att damfotbollen är för dålig och inte är värd att behandlas lika. Tjejerna har kvalat in till VM och herrarna har inte kvalat in till något. Jag hade köpt fullt ut om Zlatan Ibrahimovic hade kommit in sent och ensam, för det är han sannerligen värd, men hela landslaget, fortsätter Nilsson.

Erling Nilsson menar också att Fotbollsgalans behandling av Rosengårds Therese Sjögran var respektlös. I början av kvällen kom komikern in på en cykel, vilket anspråkade på Zlatans såkallade skämt i förra årets "bilbråk". Man valde även att stryka en planerad hyllning till henne då andra saker kom före.

– Therese var nog lite chockad över att det blev så här igen.

Publicerad 2014-11-11 kl 14:50

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto