Finalrepris för Umeå IK LdB Sport Cup

Dam

Umeå IK upprepade finalsegern i LdB Sport Cup i Växjö på söndagen. Matchen avgjordes lika dramatiskt nämligen på straffar.

Lisa Dahlkvist hade avgörandet i sina fötter. Vardera laget fick nämligen bara en straff. Lisa satte den och satte samtidigt press på Therese Sjögran som missade en straff i LdB FCs fredagsmatch. Nu sköt hon inte bättre än att Carola Söberg i Umeå-målet räddade. Dock tog hon ett steg ut från mållinjen och domare Eva Ödlund dömde om straffen. I andra försöket prickade Therse ribban och därmed var finalen avgjord.
Under sista tilläggsminuterna prickde Anna Paulson LdB FC-målets ribba. Dessförinnan var LdB FC ännu närmare att avgöra när inbytta Doras Stefansdottir missade öppet mål efter ett vackert anfall och inlägg från vänster.

Linköpings FC vann matchen om tredjepris över Bröndby med 3-1 trots att man fick spela hela andra halvlek en man kort. Charlotte Rohlin blev utvisad när hon fällde Nanna Christiansen som kom helt fri i straffområdet.
Kosovare Asllani gav Linköping ledningen 10 minuter tidigare.
Cathrine Paaske Sörensen ökade till 2-0 ett par minuter före straffssituanen som avslutade första halvlek. Mia Olsen satte 2-1.
Ett par minuter före full tid nickade Petronella Ekroth in 3-1 på Caroline Segers hörna.
Publicerad 2009-02-21 kl 17:18