Fler fullträffar för "Foppa"

Dam

Invigningsmatchen på Malmö ip blev en klang- jubelföreställning för LdB FC som vann över Djurgården med hela 4-0 (1-0). Efter sina tre första mål i förra matchen spädde Linda Forsberg på med två till.

Invigningsmatchen på Malmö ip blev en klang- jubelföreställning för LdB FC som vann över Djurgården med hela 4-0 (1-0). Efter sina tre första mål i förra matchen spädde Linda Forsberg på med ytterligare två.

Efter en blixtrande inledning med avslut av Nilla Fischer och Renata samt till sist ett ribbskott av Linda Forsberg 15 minuter in i matchen hittade Djurgården sina positioner. Även om det till slut blev storförlust lyckades ytterbacken Malin Engdahl sätta stopp för Therese Sjögran på vänsterkanten och i mittförsvaret gav Therese Brogårde bra understöd. Det var när hon byttes ut i mitten av andra halvlek LdB FC fick härja nästan fritt och de båda sista målen kom.

Therese Sjögran och och Pavlina Scasna bytte kant med varandra och det var upphov till första målet. Therese spelade fram Linda Forsberg.
Djurgården hade två bra avslut innan LdB FC gjorde 2-0.
Therese Brogårde och Linda Sällström spelade sig igenom hemmaförsvaret och Marijke Callebaut kom till avslut.
Victoria Svensson spelade fram Linda Sällström som avslutade med ett skott Tine Cederkvist fick rädda med en fotparad.

Frida Nordin avlöste Renata och tio minuter senare gjorde hon sitt första mål, avslutningen på en kontring där Linda Forsberg släppte bollen tillbaka till Therese Sjögran som spelade ut till "Foppa" igen som serverade bollen till Frida.
När tio minuter återstod pricksköt Linda 3-0 i krysset.
Avslutningen blev Frida Nordins 4-0 när hon först tunnlat Sara Thunebro.

- Vi förlorade mot ett bättre lag, erkände Djurgårdens tränare Anders Johansson som kunde räkna Linda Forsberg i sin spelartrupp i fjol.
- I mitte tycke är LdB FC ett mera komplett lag än Umeå IK.
Djurgården fick spela med sin tredje målvakt på tre matcher. Veronika Svensson, f d Gideonsberg och Bälinge, blev ett Bengt Andersson-fall och fick speltillstånd. Och ingen skugga över henne.
Konstgräset?
- Ska man inte kunna ha naturgräs i Malmö, var ska man då ha det. Nej, vi skyller inte förlusten på underlaget.

LdB FCs tränare Jörgen Petersson kunde låta resultatet tala för sig själv.
- Vi spelade brett och unvek Djurgårdens mittförsvar. Vårt försvar är tydligare i sina aktioner och undviker de små marginlerna. Jag vill dock betona att Djurgården hade några frisparkar ur bra lägen som kunde förändrat matchbilden.
Publicerad 2009-05-12 kl 22:27