Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Förbundskaptenen riktigt besviken: Spelarna måste ta sig en tankeställare

Förbundskapten Thomas Dennerby var hård efter Sveriges förlust mot Island i Algarve cup.
- Några av de etablerade spelarna måste ta sig en tankeställare, säger Dennerby, som var särskilt besviken på Lotta Schelin.


Josefine Öqvist nickade in 1—0 för Sverige redan i tredje minuten. Men Island vann med 2—1, efter två svenska försvarsmissar.

- Jag tror att det smög sig in en känsla att vi är bättre än Island, säger Thomas Dennerby, som ändå var nöjd med insatsen fram till 1—1 i slutet av första halvlek.

Mittbacken Charlotte Rohlin trodde att målvakten Hedvig Lindahl var strax bakom henne, och släppte bollen förbi sig — men fick se Kristianstads isländska Margrét Vidarsdottir rusa fram och skjuta förbi Lindahl.

Strax efter paus kom nästa motgång. Lindahl kunde inte hålla en frispark från cirka 30 meter. Islands lagkapten Katrin Jonsdottir, till vardags i Djurgården, var framme och slog in returen.

- Ett alldeles för enkelt mål till. Vi ska vara först, inte deras spelare, om Hedvig tappar bollen. Men det är som att vi lämnar över ansvaret, och tänker att det ordnar sig nog, det är säkert någon annan som gör det, säger Thomas Dennerby.

Den oftast timide förbundskaptenen var lika frustrerad över det egna lagets missade målchanser.

- Är man sex-sju meter från mål och får bollen i huvudet måste man kunna träffa målet, och göra mål, säger han om en misslyckad nick av Lotta Schelin.

Schelin hade flera bra möjligheter, bland annat ett skott över från nära håll, efter passning från kortlinjen.

- Spelar man på den här nivån måste det gå att ställa kravet att i såna lägen ska vi göra mål, det är ingenting att snacka om, dundrar Dennerby.

Själv beskriver Lotta Schelin känslan att förlora med en svordom. Men just det där skottläget, på en passning från kortlinjen, var inte så enkelt.

- Det är alltid svårt när bollen kommer skruvat och hårt bakåt. Man försöker gå på och trycka ner den, men det är lätt att den går över, resonerar Schelin.

Ett glatt utropstecken var 20-åriga Antonia Göransson, som spelade hela matchen, mest till vänster på mittfältet.

- Hon var fantastiskt bra offensivt, berömmer Thomas Dennerby.

Gång på gång tog sig Göransson fram på sin kant.

- Jag kanske skulle tagit in bollen lite mer, drivit inåt och fått på något skott. Men det kändes jättebra, säger Antonia Göransson, som flyttade till Hamburg i höstas och har ett kontrakt som går ut under VM.

Sverige spelar sin andra match i turneringen mot Danmark på fredagen. Nu krävs sannolikt segrar mot både Danmark och Kina om Sverige ska vinna gruppen och gå till final.

Publicerad 2011-03-02 kl 20:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons