Första knallen, första USA-förlusten!

Dam

Det hjälpte inte att USA besegrat Norge med två gånger 4-0 i år. I första OS-matchen tog Norge revansch och chockvann med 2-0.

Chocken bestod i att båda målen gjordes inom loppet av matchens fyra första minuter.
USAs målvakt Hope Solo och Lori Chalupny missförstod varandra om vem som skulle rensa Ane Stangeland Horpestads långa inkast, kolliderade och Leni Larsen Kaurin kunde nicka in 1-0 i tomt mål.
Melissa Wiik snappade upp Kate Markgrafs bakåtpassning två minuter senare och skruvade in 2-0.
Norge bevakade sin ledning hela andra halvlek. Först på stopptid hade USA två riktigt bra chanser genom Carli Lloyd men Erika Skarbö i målet räddade.
Detta var USAs första förlust på över 20 matcher sedan Pia Sundhage blev förbundskapten.

Publicerad 2008-08-06 kl 17:12