Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Gott Nytt 2010 !

2009 var inte direkt något jubelår för damfotbollen i Sverige. Misslyckandet i EM kastade en skugga över annat som var bra.

Endast Linköpings FC klarade att inte riva ribban man lagt på sin rekordhöjd i Damallsvenskan.
För Umeå IK blev det ett tuffa prövningars år som trots allt slutade med en andraplats.

LdB FC Malmö hade mindre problem med ekonomin men tredjeplatsen var under målsättningen för året.

Piteå IF med sitt fantastiska publikstöd och proffsiga inställning hade många unnat ännu ett år efter det första i Damallsvenskan. Det visar bara att steget och kraven är orimligt stora mellan div 1-serierna och Damallsvenskan. PIF gjorde i princip allt rätt men ändå räckte det inte.
Nykomlingarna 2010 Jitex och Tyresö har i motsats till Piteå IF traditioner att bygga på. Skulle deras satsningar inte räcka är det något fel på serietrappan som måste rättas till.

2010 blir en mellansäsong för Sveriges damlandslag på så sätt att det är inget mästerskapsslutspel - "bara" VM-kval som börjat bra. Ett lämpligt år att slussa in några nya spelare, inte nödvändigtvis kalla de nya USA-proffsen i alla lägen.

E n höjdpunkt för landslagsfotbollen kommer 2010 att bjuda på, VM-slutspelet för U20-landslag som äger rum i Tyskland - och där är Sverige med tack vare finalplatsen i U19-EM i Ukraina i somras. Silver i EM (efter 0-2 mot England) och inte minst bragdvändningen i semifinalen mot Frankrike var väl ändå något att beundra och glädjas åt.

Publicerad 2009-12-31 kl 14:36
Annons
Annons
Annons