Halv revansch för Bollstanäs

Dam

I våras vann Piteå med hela 3-0 över Bollstanäs. Inför söndagens match låg de båda jämsides i toppen i Norrettan.

Det gör de forfarande efter att ha spelat 1-1 i Bollstanäs.
Piteå förde första halvlek och en kvart in på andra. Tre minuter efter pausen gav Erika Nilsson-Waara Piteå ledningen. Mari Lundqvist lade frisparken på vilken Erika nickade i mål.
- Bollstanäs har ett mycket bra förvarsspel och vi fick liten tid på oss för vårt eget. Det blev mycket på mittplan, säger PIFs tränare Håkan Norberg.

Bollstanäs slog långa bollar mot skytteligans ledare Kimberly Gustafsson men den här gången fick hon gå mållös från plan. Nyckelspelare som Linda Fagerström och Natalia Rickne saknades p g a sjukdom respektive avstängning.

Kvitteringsmålet gjordes efter 64 minuter av Matilda Rosqvist som slog till med sin vänsterfot och sköt i fel hörn.

Det delades ut inte mindre än sju varningar i matchen som ändå inte kan betraktas som ruffig. En av dem drabbade Piteås mittback Emelie Lövgren som inte får vara med i nästa match. Emelie tillsammans med Linnea Gjersvold var som vanligt ett omutlig mittlås. På mitten uträttade Camilla Johansson storverk.
Publicerad 2008-08-10 kl 20:30