Hammarby bröt förlustsviten

Dam

rots bortaplan tog niondeplacerade Hammarby en oväntad poäng mot trean Kopparbergs/Göteborg i lördagens enda match i Damallsvenskan. Den slutade 1-1.

Därmed bröt Hammarby en tre matcher lång förlustsvit.
- Vi har själva inte tvivlat på att vårt spel skulle hålla mot de allra bästa lagen, säger Hammarbys träanre Daniel Kalles-Pettersson.
Nu fick Hammarby en lyckad start genom Leena Puranens skott efter en hörna bara nio minuter in i matchen.

- Vi var inte med från början att Hammarby skulle sätta hög press och efter det målet blev det att kämpa i uppförsbacke, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.
I andra halvlek kom Kopparbergs/Göteborg och skapade 3-4 riktigt bra målchanser men då visade Hammarbys målvakt Minna Meriluoto sina finländska landslagstakter bland annat efter en bra nick av dagens födelsedagsbarn i Kopparbergs/Göteborg Jane Törnqvist.

Kopparbergs/Göteborg hade tydligtvis tappat flytet och formen efter 1-5-förlusten i Umeå och grunderna i försvarsspelet.

Hammarby hade ett jätteläge i första halvlek när Kopparbergs/Göteborgs Stina Segerström i sista stund lyckades sopa undan bollen framför Nazanin Vaseghpanah samt ett närskott av Lena Andersson.
Hodan Siid Ahmed gjorde sin första match från start.
Karin Lissel och Elin Sölveskog såg till att Hammarbys försvar var stabilt hela matchen.
Publicerad 2009-05-09 kl 19:54