Hammarby hetast i derbyt

Dam

Efter 90 + 2 minuters spel inför mer än 600 på Skytteholms IP slutade derbyt mellan AIK och Hammarby mycket rättvist 1-1.

Inledningsvis gjorde f d Hammarbyspelaren Emma Lundh 1-0 redan i den 6:e matchminuten efter en misslyckad rensning och matchen verkade gå favorittipade AIK:s väg.

Det blev dock mycket spel på mittfältet efter målet med vissa fördelar för AIK vars överlägsenhet i denna lagdel dock visade sig mindre än väntat. Elin Ekblom Bak saknades och trots att Anne Mäkinen som vanligt gjorde en bra insats hade Hammarby tydligen riktat in sig på att hindra Louise Fors från att få läge för distansskott samt hade bra koll på Lisa De Vanna.
När Sara Johansson på andra sidan fick en djupledsboll och missade målet med några decimeter verkade AIK dock vakna och hade sin bästa fas mellan den 32:a och 40:e minuten där man skapade ett antal chanser.

I andra halvleken hade gästerna från Södermalm mycket mer av spelet än i första. I den 56:e minuten kunde Kicki Bengtsson vända bort en försvarare och göra 1-1. Hammarby hade en hel del hörnor i andra halvleken och kunde ha vänt matchen till sin fördel. Sista stora möjligheten hade dock inhopparen Annica Sjölund som nickade knappt förbi efter en hörna av Lollo Fors.
Matchen blev stundtals underhållande i andra halvleken när Hammarby pressade tillbaka AIK, men fick se upp för snabba kontringar.
Lagets tior, Louise Fors och Nazanin Vaseghpanah valdes också till matchens lirare i respektive lag.
Båda lagen möts igen om elva dagar då det är dags för final i Victoria Cup på Skytteholm.

Text: Rainer Fussgänger
Publicerad 2008-10-11 kl 18:42