Hammarby kallast i Piteå-hettan

Dam

Det var drygt 30 grader varmt när Piteå IF gick ut för att möta Hammarby i en match som i händelse av seger skulle ge distans till nedflyttningsstrecket, Men Hammarby vann med 2-0 (2-0).

Det började optimistiskt för Piteå men någon riktig spets blev det inte på anfallen.
Hammarby tog ledningen efter hörna lagd av Kicki Bengtsson. Johanna Andersson nickade fram bollen till Nazanin Vaseghpanah som vidarebefordrade bollen i nät bakom Stephanie Labbé i Piteås mål.
Ett par minuter före halvtid blev Matilda Agné fispelad av Johanna Andersson som var en av Hammarbys bästa spelare för dagen. Skottet gick dock utanfär.
Stephanie Labbé är utan tvekan den av de tre kanadensiska spelarna som lyckats bäst i PIF. Inom loppet av tilläggstiden räddade hon fenomenalt skottet från Kicki Bengtssons som sedan sköt i stolpen på returen, men nästa gång Kicki fick chansen var Piteå-målvakten chanslös.

- Värmen tog ut sin rätt för alla på plan i andra halvlek, konstaterade Hammarbys tränare Daniel Kalles-Pettersson.
- Vi hade inte så svårt att stoppa Piteås anfall som mest bestod av långbollar.
Publicerad 2009-05-31 kl 19:54