Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Hammarström om mästerskapsdebuten: "Det här man längtat efter"

Foto: Scanpix

Kristin Hammarström gör mästerskapsdebut imorgon.

Tillsammans har den svenska truppen spelat 232 mästerskapsmatcher.
Hon i målet har inte spelat en enda.
-Det är det här man har längtat efter, säger Kristin Hammarström inför EM-premiären mot Danmark.

Kristin Hammarström var med i den svenska VM-truppen redan 2007 och har hunnit samla på sig ganska mycket mästerskapsrutin genom åren.
Men 31-åringens rutin består rent konkret i att ha tränat med laget, för att sedan ha suttit bredvid och sett sina lagkamrater spela fotboll när det väl har varit dags för match. Förre förbundskaptenen Thomas Dennerby hade hela tiden ett grundmurat förtroende för Hedvig Lindahl i målet, trots att hon aldrig gjorde sig känd som de stora matchernas målvakt.
-Det är klart att det har varit frustrerande ibland, säger Hammarström.
-Det är ju en speciell situation som målvakt också. Det är inte så att du hoppas på att få hoppa in sista fem om du sitter på bänken.

Knöt näven
Kristin Hammarström knöt hela tiden näven i fickan och väntade på chansen som aldrig tycktes komma. Men på onsdagskvällen är det äntligen dags, sex långa år efter att hon som truppens tredjemålvakt satt på läktaren i Chengdu och såg VM-premiären mot Nigeria.
-Det ska bli fantastiskt kul, säger Göteborgsmålvakten som tidigt fick förtroendet när Pia Sundhage tog över som förbundskapten.
-Man växer alltid med förtroende och det är skönt att känna det. Det är klart att det spelar in. Men framför allt har jag hållit en stabil nivå länge.

Koll på Harder
I mästerskapsdebuten mot Danmark gäller det för Hammarström att hålla ett vakande öga på vassa Linköpingsanfallaren Pernille Harder.
-Hon har ju ett jäkla bra skott, så det gäller att vara extra vaksam på sådana situationer, att hon kan ta avslut från lite olika håll, säger Hammarström som går in i EM-premiären i hemstaden med enbart positiva känslor.
-Både mot Norge och England har vi vänt underläge. Det känns bra att ha med sig. Vi bara kör på och maler på, och vet att vi inte slås ned om motståndarna tar ledningen.
Och för din egen del?
-Det är klart att det blir en ny situation för mig. Men än så länge känner jag mig lugn.

Publicerad 2013-07-09 kl 12:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons