Hanna Ljungberg målskytt igen

Dam

För första gången sedan skadeuppehållet blev Umeås landslagsforward Hanna Ljungberg målskytt. Målet, som var Ljungbergs första i damallsvenskan sedan 13 april, kom efter tio minuter borta mot Hammarby. Hemmalagets målvakt tappade bollen och Ljungberg var snabbt framme och petade in den.

-Hon fick göra 64 minuter som offensiv mittfältare och man måste säga att hon var med i den halvlek som var bra, säger förbundskapten Thomas Dennerby som var på plats för att se ett gäng landslagsaktuella spelare.
-De var okej även om jag sett många av dom lite bättre. Det är många tunga ben nu när det varit så tätt mellan matcherna den senaste tiden.

Frisparksmål

Umeå IK vann till slut med 2-1 sedan Johanna Rasmusson prickat in segermålet på frispark strax före paus. Hammarbys 1-1-mål gjordes av Lisa Björkvik.
Tvåan Umeå är nu fem poäng bakom Linköping efter tolv omgångar. Det täta spelschemat fortsätter med toppmötet Linköping-Malmö på onsdagen och på lördag är det träningslandskamp mot USA i Skellefteå.

Publicerad 2008-07-01 kl 21:35