Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Hon ska hjälpa landslaget att träffa rätt

Fotbollens damlandslag tar hjälp av en tillslagstränare för att spelarna ska få bättre träff på bollen.
-På den här nivån behövs någon riktigt kunnig som ser vilka fel man gör, säger anfallaren Jessica Landström.

Det började med att Eija Feodoroff lade ned sin spelarkarriär och blev ungdomstränare i Karlslund (nu Kif Örebro) i mitten på 1990-talet. Hennes uppgift var att slussa unga spelare till A-laget.

-Huvudtränaren vill flytta upp en back, men tyckte att hon hade för dåligt tillslag och måste träna på det. Jag jobbade med henne och några till. När det lyckades, kände jag att det måste finnas fler spelare som jag kan hjälpa, säger Eija Feodoroff.

Hon åkte runt med videokameran och studerade fotboll. Sedan började Eija Feodoroff notera och skriva. Nu är hon självlärd tillslagstränare, och känner inte till någon som jobbar på samma sätt.
-Vissa detaljer har det tagit fem år att hitta, säger Feodoroff, som sedan 2009 arbetar med Örebro SK:s allsvenska herrlag.
Har hon då själv ett bra tillslag på bollen? Eija Feodoroff möter frågan med ett stort skratt.
-Hyfsat. Jag sköt inte hårt, men det var mycket smörpassningar, hävdar hon.
Under åren har Feodoroff jobbat mycket med ungdomar i Örebro. Flera spelar i damlandslaget nu, bland dem mittbacken Stina Segerström.

-Eija pekar på små detaljer. Det är rätt mycket man kan göra fel, faktiskt. En del saker har man hört och vet sen tidigare, men när ingen är på en och hackar, så glömmer man. Jag tror att alla tycker det är jättebra att hon är med landslaget, säger Segerström.
Jessica Landström, som träffat Feodoroff för första gången under Algarve cup, håller med.
-Det handlar mycket om att medvetandegöra var man har kroppen, hur du träffar bollen, och känslan att styra bollen. Om man vet, kan man instinktivt göra rätt, säger Landström.
TT

Publicerad 2011-03-03 kl 18:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons