POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Irland ingen munsbit för Sverige

Sverige som redan är klara för EM-slutspelet i Finland 2009 tar idag emot Irland i den sista gruppspelsmatchen. En hel del förändringar har skett i startelvan sen matchen mot Rumänien.

– Vi har ju redan vunnit gruppen och har därför valt att ge speltid till så många som möjligt, säger Lilie Persson, assisterande förbundskapten.

Ny lagkapten blir Frida Östberg som går in som back istället för Anna Paulsson. Stina Segerström bildar mittlås med Charlotte Rohlin och säkra Sara Thunebro vänsterback.
Övriga förändringar är att Caroline Jönsson startar i mål, på mittfältet får vi se Lisa Dahlqvist och på topp Madeleine Edlund ihop med Lotta Schelin.

Stjärnskottet Kosovare Asllani börjar på bänken och det gör även Nazanin Vasegphanan. Den tredje av de nya unga lirarna, Louise Fors, får se matchen ifrån läktaren

Sverige har vunnit gruppen och Irland går till play-off som en av fyra bästa treor och har alltså chansen att ta sig vidare till EM-slutspelet. Det skulle vara för första gången i så fall. Irland spelade nyligen och förlorade tre landskamper borta mot USA, fast det var inga stora siffror. Mot USA ställde Irland upp med 4-5-1 och det är en trolig uppställning mot Sverige också. Den Irländska förbundskaptenen Noel King har hämtat spelare från USA och med ett antal Arsenalspelare som stomme har han fått ihop ett hyggligt starkt lag.

Mot bakgrunden av Irlands senaste matcher hur lägger ni upp taktiken?
– Det lär bli trångt på deras planhalva så spelvändningar är ett måste och så måste vi spela mer i djupled, både långt och kort. Ytterbackarna ska fortsätta våga komma med i spelet men vi får inte fastna på kanterna utan även variera med instick i mitten. Irland lär bli en svår nöt att knäcka så det måste bli full fokus och högt tempo från början, säger Lilie.


Sveriges startelva:
12 Caroline Jönsson - 13 Frida Östberg [K], 3 Stina Segerström, 2 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro - 18 Nilla Fischer - 9 Jessica Landström, 16 Lisa Dahlkvist, 15 Therese Sjögran - 8 Lotta Schelin, 14 Madelaine Edlund.

Ersättare:
1 Hedvig Lindahl - 4 Anna Paulson, 5 Caroline Seger, 7 Sara Larsson, 10 Kosovare Asllani, 11 Maria Aronsson, 17 Nazanin Vaseghpanah.
På läktaren:
17 Louise Fors, 11 Sara Lindén.

Publicerad 2008-10-01 kl 08:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå