Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Jakobsson om Rysslandsintresset: "Inte bestämt mig än"

Ryska Rossijanka vill ha Sofia Jakobsson. Umeåstjärnan vet inte hur hon ska göra.
- Måste kännas bra på alla plan, säger hon till fotbollskanalen.se.

21-åriga Sofia Jakobsson var skrällen i den svenska VM-trupp som tog brons i Tyskland i somras. Efter en fin säsong med Umeå jagas hon nu av storsatsande Rossijanka från Ryssland.

- De har tagit kontakt med oss för att få tillåtelse att prata med henne, säger Umeå IK:s klubbchef Niklas Westman till fotbollskanalen.se.

Jakobsson själv har bestämt sig för att ta det lugnt och vänta tills säsongen är färdigspelad.

- Jag vill spela klart med Umeå först och göra det så bra som möjligt. Jag har inte gjort klart något med Rossijanka, så ligger det till, säger hon till fotbollskanalen.se.

Anfallsstjärnan har inte heller någon vidare koll på laget från Krasnoarmejsk, som ligger nära gränsen till Kazakstan i sydvästra Ryssland.

- Det enda jag vet är att de satsar på att få ihop ett bra lag. Jag vet inte så mycket om den ryska ligan, men det finns några topplag och de brukar vara med i Champions League.

Hon medger dock att det är många bitar som ska falla på plats för att en flytt till Rossijanka efter säsongen ska kännas aktuell.

- Det är nog speciellt att flytta till Ryssland. Jag vet inte hur jag ska göra, jag har inte bestämt mig än, det är mycket tankar. Det måste kännas bra på alla plan för att det ska bli av.

När Umeå på söndagen förlorade mot Kristianstad, vilket var lagets första bortaförlust i årets damallsvenska, började Jakobsson på bänken.

Har de här tankarna stört dig?
- Nej, jag kör på som jag brukar. Men det är alltid upp till tränaren att ta ut laget. Jag tycker dock att jag har varit i bra form ända sedan jag kom hem från VM.

Jakobssons kontrakt med Umeå går ut efter säsongen. Hon har nobbat ett erbjudande från klubben om förlängning. Umeå letar redan efter ersättare.

- Det är upp till Sofia hur hon vill göra nu, säger klubbchefen Westman.

Publicerad 2011-08-29 kl 10:50
Annons
Annons
Annons