Jessica Landströms mål ger guldläge

Dam

AIK såg ut att kunna ta en poäng mot Linköping men tre minuter före full tid gjorde Jessica Landström 2-1 som gav Linköpings FC segern.

Därmed utökade LFC sitt försprång till tre poäng nu gentemot Umeå och Kopparbergs/Göteborg. LdB FCs förlust i Umeå skickade ner laget till fjärde plats.

Linköping gjorde första halvleks enda mål på Skytteholm. Faith Ikidi lade frisparken som både målvakt Maja Åström och mittback Linda Sembrant var på men Kosovare Asllani fanns också där och tillskrivs målet.

Förra säsongens AIK-målvakt Sofia Lundgren nu i Linköping gjorde en kvalificerad räddning på Essi Sainios skott fem minuter före halvtid.

AIK kvitterade genom Annica Sjölund framspelat av Frida Höglund en kvart in på andra halvlek.
Linköping tog därefter över.

- Egentligen fanns det inget som pekade på att vi skulle göra nästa mål, erkänner Linköpings FCs tränare Magnus Wikman.
- Det var ingen taktiskt fulländad match från vår sida men alla jobbade hårt. Jessica Landström och Kosovare Asllani på topp oroade ständigt AIKs försvar.
Avgörandet kom när Caroline Seger spelade bollen i luckan mellan två AIK-backar till Jessica som gjorde 2-1.
Publicerad 2009-10-10 kl 22:27