Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Johan Cruijff om Hollands damlandslag

Hollands bäste fotbollsspelare genom tiderna Johan Cruijff hyllar damlandslaget i sin krönika i landets största tidning De Telegraaf.

- Det är inte ofta två holländska fotbollslandslag presterat bra, först och främst damernas. För några år sedan var det fortfarande sällsynt. När jag nu ser hur de utvecklats får de all min respekt, skriver Johan Cruijff.

- Vi inser att förutsättningarna för damfotbollenär olika jämfört dem för män som har byggt upp ett världsrykte, det är en realitet. Då bör man inte förvänta sig att Vera Pauws spelare försöker dominera mot länder som Norge och Tyskland. Det är att lura sig själv. Den största vinsten vid EM var att Hollands damlandslag fick en plats på kartan både hemma och utomlands. Spelarna visade att de hör hemma på hög nivå inom sin sport.

När man vet att proffsfotboll för damlag startade i Holland för bara två år sedan ser ser man hur snabbt saker kan förändras till det bättre med rätt folk på rätt plats. Med semifinalplatsen i EM är fas ett eller två, beroende på hur man räknar, slutförd. Förtroendet för damlandslaget kommer att växa. Jag kommer att följa det med det stort intresse under kommande år, avslutar Johan Cruiff.

Publicerad 2009-09-19 kl 08:46
Annons
Annons
Annons