POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Klubbar anklagas för mjuka uppvärmningsbollar

Norska Toppserie-laget Klepps tränare anklagar konkurrenterna vid bortamatcherna att systematiskt ge gästande lag för löst pumpade uppvärmningsbollar.

På klubbens hemsida skriver Klepps tränare Knut Eriksen:
- Senast var det i cupmatchen när Klepp förlorade på bortaplan med 0-1 mot Kolbotn. Jag har varit där tre år i rad och det är samma sak varje gång. Nu upplever jag att fler lag följer efter.

Kolbotns ledare Svein Almvik tillbakavisar anklagelserna i en kommentar på aftenbladet.no.
- Vi har inte fått något klagomål, då är det väl bara att säga till i så fall. Gästande lag får samma lufttryck i bollarna som vårt eget. Jag får sätta detta på kontot för humor.

Men Knut Eriksen står på sig.
- Jag frågade efter en pump men en sådan kunde Kolbotn-ledarna inte hitta. Trycket var 0,4 och det ska vara 0,9. Vi har ett gentlemens agreement mellan lagen i Toppserien att vi ska få värma på samma typ av boll som matchbollen, men det sker inte alltid. Många bestämmelser fins inom elitfotbollen. Kattems målvakt beordrades till exempel av förbundets matchdelegat i förra veckan att byta byxor i halvtid för att de hade fel färg. Det är mindre viktigt än att vi har luft i uppvärmningsbollarna.

Publicerad 2008-09-11 kl 16:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå