Kopparbergs/Göteborg i cupsemifinal

Dam

I förlängning lyckades äntligen Kopparbergs/Göteborg bryta förbannelsen och vinna över LdB FC i Svenska Cupens kvartsfinal med 3-2,

Det kan bli en kostsam förlust även i ett annat avseende för Malmö-laget. I kollision med Kopparbergs/Göteborgs andramålvakt Sandra Bjurteg träffades Manon Melis så illa att hon fick åka iväg till sjukhus med befarat kökbrott.

Jenny Olsson började i Kopparbergs/Göteborgs mål men fick också utgå för skada - liksom för övrigt även LdB FCs Therese Sjögran. "Baksida lår" har blivit mode bland elitspelarna i slutet av säsongen.
Maria Aronsson gav LdB FC ledningen efter 77 minuter men Sara Lindén hann kvittera bara fyra minuter senare.
I förlängningen skruvade Pavlina Scasna in en hörna till ny LdB-ledning.

- Vi tappar matchen efter två riktigt dåliga beslut i försvaret, säger LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
Johanna Almgren blev fälld och Maria Karlsson sköt straffen i mål till 2-2.
Bara två minuter senare slog Linnea Liljegärd till helt överraskande med ett målskott från 25 meter i ett läge när LdB-försvaret såg ut att ha situationen under kontroll.
- Vi spelade medvetet defensivt och hoppades kunna trötta ut LdB som gärna vill öppna med crosspassningar. Utan tvekan var det LdB FC som förde matchen så när på den sista förlängningskvarten när man dels fått två viktiga spelare skadade, dels tappat ledningsmål två gånger, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.
- Den här matchen liknade på intet sätt den vi spelade i Malmö senast.
I fjol möttes Kopparbergs/Göteborg och LdB FC också kvartsfinal i Svenska Cupen men då vann Malmö-laget med 3-0.
Publicerad 2008-10-08 kl 22:20