Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Kopparbergs/Göteborg redan vinnare

I flera år har Kopparbergs/Göteborgs FC spelat i skuggan av topplagen. Det verkar vara slut med det nu.

Man skuggar ettan Linköping bara en poäng efter. Men söndagens motståndare Djurgården besegras för att guldchansen ska finnas kvar i sista omgången.

Det blir match på gräs, något ovanlig för göteborgslaget som för det mesta tränar och spelar på konstgräs. Hur känns det att stå inför de mest spännande och jämnaste avslutningsomgångarna i Damallsvenskan på många år?
- Ooh, det känns jättehärligt. Det här måste vara varje seriemakares högsta dröm, säger Johanna Almgren, mittfältare i Kopparbergs/Göteborgs FC.

Känns underlaget som ett minus för er?
- Att möta Djurgården på gräs betyder inget särskilt. Vi ändrar ingenting utan tränar som vanligt och kör nästa omgång på konstgräs. Det känns onödigt att krångla till det. Matchen kommer att bli svår för Djurgården har spelat bra den senaste tiden, mer än vi kan skryta med, säger Johanna ärligt.

Vad talar för att ni ändå ska klara av den matchen och hänga kvar i toppstriden?
- Att vi är så envisa och har en grym lagmoral. Vi kanske inte har spelat bäst i alla matcher i år men då tycker jag att det är en styrka att vi lyckats vinna många matcher ändå.

Kopparbergs/Göteborg har ett skapligt publiksnitt som ökat en aning de sista matcherna då nästan tusen personer såg matchen mot Kristianstad. Det verkar som om publiken börjar hitta till Valhalla?
- Javisst är det kul och förhoppningsvis kommer ännu fler till vår sista match hemma som är mot AIK. Konkurrensen är benhård i stan, men den helgen är i alla fall herrallsvenskan redan avklarad.

Det är första gången som ni på allvar blandar er i en toppstrid. Vad tror du om era chanser?
- Att vi är med där uppe känns otroligt kul. Visst vore det kul med guld, men hur det än går kommer vi att känna oss som vinnare när säsongen är slut, säger Johanna.

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2009-11-01 kl 09:54
Annons
Annons
Annons