Kopparbergs/Göteborg tappade kontakten

Dam

Manon Melis gjorde två av målen när LdB FC besegrade Kopparbergs/Göteborg på bortaplan med 4-1. (1-1)

Linköping var koncentrerat för att inte tappa oväntade poäng borta mot Umeå Södra. Det blev 3-0.

Sara Lindén gav Kopparbergs/Göteborg ledningen efter bara 4 minuter.
Det dröjde till halvtimmen innan Therese Lundin kvitterade.
Två mål inom tre minuter i början av andra halvlek punkterade matchen. Manon Melis gjorde 2-1 och Maria Aronsson 3-1.
Manon Melis avslutade med 4-1.
Kopparbergs/Göteborg missade chansen att få kontakt med topptrion i Damallsvenskan. Den växte nu till 6 poäng fram till just LdB.

Umeå Södra höll emot i 34 minuter innan Maria Karlsson gav Linköping ledningen. 0-1 stod sig i halvtid.

Liksom i Göteborgs-matchen blev inledningen på andra halvlek avgörande.
Caroline Seger ökade till 0-2 och sju minuter senare slog Kosovare Asllani till med 3-0.
Publicerad 2008-06-29 kl 18:00