Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Kristianstad tappar landslagsspelare

Tyresö FF har skrivit ett två-årsavtal med Kristianstads DFFs innermittfältare Sofie Persson som har spelat tolf D23-landskamper.

Sofie som är 22 år spås av många ha riktigt stora möjligheter att ta nästa steg in i damlandslaget.

Fotbollsspelandet började i moderklubben Sövestads IF och därefter har det blivit IK Pandora, Sjöbo IF och Kristianstads DFF. I Kristianstad har Sofie spelat sedan 2006 och var med och tog upp laget till Damallsvenskan.De senaste två åren hon varit en av nyckelspelarna. Flera andra klubbar i Damallsvenskan har jagat Sofies signatur.

- Det finns en tydlig röd tråd i valet av flera av spelarna vi hittills värvat. De har ambition och kapacitet att utmana om framtida damlandslagsplatser. Spelare som Sofie Persson, Karin Lissel och Petronella Ekroth har utvecklingskurvan och framtiden framför sig. Utifrån sin ålder är de rutinerade och har riktigt bra inställning och karaktär. Tillsammans med våra egna talanger som Jennifer Egelryd, Lisa Klinga och Helén Eke som alla i år spelat i F19-landslaget känns det som att vi håller på och bygger ett riktigt spännande framtidslag, säger Tyresö FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.

- Inför 2010 har vi förstärkt med ett antal spelare med hög kvalité men lika intressant är att konstatera att Tyresö FF kommer ha fem egna produkter i truppen på 18 spelare. Förutom Jennifer, Lisa och Helén har vi Jonna Holmberg och Sara Ahlbom och jag tror inget annat lag i Damallsvenskan har så många egna produkter. avslutar Hans Löfgren.

I Sofie får Tyresö FF en innermittfältare vars största styrkor är tekniken och spelförståelsen. Sofie beskrivs också Sofie som en finurlig och klurig spelare och framför allt med stor arbetskapacitet. På minuskontot pekar Sofie själv på huvudspelet där hon tycker att det finns mer att utveckla. Hon har hög lägstanivå och har förmågan att hålla sig skadefri. Både 2008 och 2009 har spelade Sofie samtliga 22 matcher i KDFF.

Privat studerar Sofie till arkitekt och är nu inne på sitt andra år. I och med flytten är huvudmålet att fortsätta studierna via Tyresös fotbollsuniversitet, Sport Campus Sweden och KTH. Alternativt till att fortsätta studera är att Tyresö FF hjälper Sofie hitta en praktikplats på en arkitektbyrå.

Sofie själv om sin övergång:
- Efter att jag tagit beslutat att lämna Kristianstads DFF inför kommande säsong kändes Tyresö FF så småningom som ett naturligt och spännande val för min fortsatta fotbollskarriär. Med en stark organisation och stabil grund att stå på tillika tydligt uttryctka mål för framtiden väckte Tyresö mitt intresse. Ett intresse som vidare utvecklades till ett beslut om att representara
klubben under de kommande två säsongerna. Tyresös satsning känns mogen Damallsvenskan.

Publicerad 2009-11-25 kl 23:18
Annons
Annons
Annons