Kristianstad vann Skåne-derbyt

Dam

Matchen kom inte att gälla något mer än äran och den tillkom Kristianstads DFF som besegrades Stattena med 5-2 (2-1) på Olympia.

Som vanligt inledde Stattena piggt och tog även ledningen genom Hanna Petterssons skott i krysset efter en kvart, men kvitteringen var inte oväntad. Den kom på hörna som Sofie Persson sköt direkt i mål efter 27 minuter. En hörna föregick också målet med vilket Kristianstad vände matchen. Therese Persson var sist på bollen.

Förra Stattena-spelaren Erla Arnardottir ökade till 3-1 på en frispark i början av andra halvlek. En kvart in på densamma byttes Holmfridur Gunnarsdottir in och det var hon som gjorde Kristianstads båda sista mål fram till 5-1 efter att Stattena flyttat upp laget i hopp om att göra ännu ett mål.

Reduceringen några minuter före slut till 5-2 var en frispark utdömd i straffområdet p g a tillbakaspel till målvakt. Mia Westerblad lyfte behärskat bollen över muren.
Publicerad 2009-11-07 kl 17:27