Kristianstad vann streckmatchen

Dam

Umeå Södra isolerades på näst sista platsn i Damallsvenskan efter förlust med 2-0 (1-0) i bortamatchen mot Kristianstads DFF.

Första halvlek spelade båda lagen stelt, mera rädda för att förlora än att skapa chanser framåt. Kristianstads 1-0-mål kom efter hörna. Carolin Ericsson gjorde målet, hennes första i årets serie.
Frida Pettersson punkterade matchen när hon kom fri med Minna Meriluoto, den finländska landslagsmålvakten. Sedan började Kristianstad spela ut och hade ytterligare en rad chanser. Inbytta Linda Fransson fick ett friläge tio minuter före slut men Maria Edman i hemmamålet räddade med en fotparad.

Djurgården vann bortamötet mot Kopparbergs/Göteborg med 4-3. Linda Forsberg gjorde första målet, Linnea Liljegärd kvitterade strax före halvtid för Kopparbergs/Göteborg och bara en minut efter paus gjorde Johanna Almgren 2-1.

Sara Thunebro både kvitterade och gav Djurgården ledningen med 3-2. Inbytta Jennifer Meier gjorde 4-2 och på tilläggstid reducerade Sara Lindén till slutresultatet.
Publicerad 2008-08-30 kl 18:00