Kristianstadseger på tilläggstid

Dam

Kristiantads DFF tog tre mycket tunga poäng genom att vinna mot AIK med 3-2 (2-0). AIK kvitterade i andra halvlek men KDFF fick ändå sista ordet.

736 åskådare såg matchen på Vilans ip. De fick se ett hungrigt KDFF som skapade mycket och i stort sett dominerade första halvlek.

I matchens 20:e minut spelade Holmfridur Magnusdottir fram Sofie Andersson som vände sig om och slog bollen i mål bakom en chanslös Maja Åström i AIK-målet.
Fyra minuter senare kom AIK:s forward Annika Sjölund fri med Kristianstads målvakt Sandra Wahldén men sköt strax utanför.
Maja Åström räddade när Kristianstads duktiga yttermittfältare Holmfridur Magnusdottir kom fri. I 44:e minuten var Laura Österberg Kalmari när att nicka in kvitteringsmålet men bollen gick strax över mål.

På tilläggstid i första halvlek blev Kristianstads nyförvärv Margret Lara Vidarsdottir nerdragen i straffområdet. Hon tog själv hand om straffsparken och satte bollen säkert i mål bakom Maja Åström. Tre minuter senare klippte Susanne Moberg till på volley från 20 meter utanför straffområdet. Maja Åström tippade bollen till en resultatlös hörna.

Sandra Wahldén fick tippa ett skott från Louise Forstill hörna tio minuter in på andra halvlek.
AIKs reduceringsmål föregicks av en hörna lagd av Emelie Ölander bollen hamnade hos Sofia Simonsson som spelade den vidare till Anne Mäkinen som forcerade in 2-1 i matchens 56:e minut. Sedan hade AIK ett visst övertag. Emelie Ölander lade även hörnan som föeegick Sofia Simonssons 2-2-mål.
Kristianstad kom igen . I slutet av matchen radade man upp målchanser. Sofie Andersson kom fri med Maja Åström i den 86:e minuten och två minuter senare fick Laura Vidarsdottir chansen men hennes skott gick utanför målet. Inbytta Antonia Göransson som blev matchhjälte då hon slog in segermålet mellan benen i matchens sista minut.

Kristianstads tränare: Elisabeth Gunnarsdottir
- 3-2 var en välförtjänt seger. Vi ville vinna. Det var en tuff match Vi var det bättre laget idag. Jag är mest nöjd med vårat lagspel. Det var fantastiskt. Vi gjorde ett hårt arbete. När det stod 2-2 vaknade vi upp igen. Vi hade fler öppna chanser nu än när vi mötte AIK i våras. Då förlorade vi mittfältet.

Antonia Göransson:
- Jag hade läge att passa bollen men valde att själv sätta den mellan benen på målvakten. Det känns skönt att bli matchhjälte.

Hans Friman AIKS:s assisterande tränare:
- Gör man inte mål bli det så här. Vi gör en bra match. I första halvlek var vi utspelade. Vi reste oss bra när vi gjorde 2-2. Idag räckte det inte. Kristianstad hade mer aggressivitet.

Text: Anders Bystedt
Publicerad 2009-07-08 kl 23:27