Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Kvinna invald i AIK Fotboll FF:s styrelse

På AIK FF:s årsmöte den 16 mars valdes för första gången en före detta damspelare in i AIK FF:s styrelse. Emilia Reimer spelade i AIK mellan åren 2003-2006 och valdes in i styrelsen på två år.

Det var igår den 16 mars som AIK FF:s årsmöte ägde rum. Efter lite drygt tre timmar långt möte inför 85 närvarande medlemmar stod det klart att en ny styrelse var vald.

Bland dem fanns det ett namn som stack ut. Emilia Reimer kommenterar tankarna kring hennes första årsmöte som AIK medlem:
- Det kändes roligt, det var faktiskt riktigt roligt att se att det finns ett sånt engagemang och det gör en jättepeppad inför fortsättningen. Jag är verkligen motiverad att verka för föreningen.

Berätta lite om dig själv, vem är Emilia Reimer?
- Jag är uppvuxen i Östersund, flyttade ner till Stockholm för sju år sen, hade ett uppehåll från fotbollen då. Sen blev jag uppringd utav Lars-Åke Lindblom som var dåvarande ordförande i damsektionen. Jag började spela med AIK. Jag var där i tre år och var lagkapten sista året, då vi vann Norrettan. Sen valde jag att sluta. Så jag har varit ifrån fotbollen i 2,5 år.

Av ungefär 13 duktiga kandidater så var det Emilias profil som lockade mest.
Thomas Lundmark som sitter i AIK:s valberedning var en av dem som blev lockad av Emilias profil.
- Vi fick helt enkelt fick ett tips om Emilia, att hon skulle kunna vara en möjlig kandidat. Så vi kontaktade Emilia, träffade henne, diskuterade med henne och kollade om hon var intresserad. Vi fann att hon hade en profil som vi tror är mycket värdefull för AIK Fotboll FF.

Vad är det i hennes profil som lockade?
- Det är ingen nackdel att hon är tjej och att hon har spelat fotboll. Plus att hon är välutbildad hon har en bra människosyn och hon är mentor. Hon verkar vara bra på att ta ansvar. En väldigt spännande profil tycker jag.

Av de 85 närvarande på mötet så dominerade det manliga könet. Trots detta så kände Emilia ingen oro för att hon inte skulle bli invald i styrelsen av medlemmarna.
- Nej, med tanke på att jag kommer att bli den enda kvinnan i styrelsen så antog jag att AIK som är en modern förening inte vill ha en helt icke jämnställd styrelse.
För sådana frågor är viktiga för mig.

Inledningsvis vill Emilia sätta sig in i styrelsens arbete, stadgar, mål och visioner, för att sedan börja sitt arbete på riktigt allvar i sin roll som styrelseledamot.
- Som före detta spelare kommer jag verka lite för damernas intressen. När jag själv var spelare så hade jag ingen aning om vilka det var som satt i styrelsen, det kan vi ändra på. Jag ska försöka synas lite mer bland de aktiva så att det finns en smidig länk mellan de aktiva om de kanske har synpunkter.

Med din bakgrund som spelare och lagkapten i AIK, vad kan du ta med dig in i styrelsen som damspelare?
-Lite om de förutsättningarna som ges som spelare. Att man har en dialog även med spelarna då det sägs väldigt mycket bra saker inom ett lag i omklädningsrummet. Tyvärr når inte alltid dessa åsikter fram men tror att det är viktigt att spelarna känner att det finns en tydlig väg att gå när de har synpunkter. För de är en stor del av föreningen.

Publicerad 2009-03-17 kl 12:36
Annons
Annons
Annons