Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Lagrell-debut i Damallsvenskan

Den uppskjutna matchen i Damallsvenskan mellan Linköpings FC och AIK spelas på fredagen på Folkungavallen kl 19. En domare med en välbekant efternamn gör debut i Damallsvenskan.Killen som debuterar i damfotbollssammanhang heter Sebastian Lagrell och självklart studsar man till för efternamnet. Jovisst, Sebastian är son till Sveriges fotbollshövding Lars-Åke.

Har publik och spelare reagerat när de sett ditt namn i matchprogrammen, Sebastian?
- Jo, det har väl hänt. Ibland har det varit positivt och ibland negativt men det har tagit ut vartannat.

Har du blivit domare av egen fri vilja?
-Ja absolut. Det var tillfälligheter och slumpen som gjorde att jag började när jag flyttade till Jönköping och studerade.

Ja du bor där nu liksom föräldrarna men har inte samma dialekt som farsan som har bott i Stockholm i många år utan att tappa sitt småländska idiom?

- Nej, jag är ju uppvuxen i Stockholm och han i Jönköping och det är när man är ung man präglas.

Hur gammal är du?
-26 år.

Och siktar på att bli FIFA-domare?
- Det är tillfälligheter som bestämmer hur långt man når. Jag har ingen längre horisont än ett par år framåt, får se hur långt jag räcker eller när det börjar bli för svårt.

Du pluggar fortfarande. Vad är ditt mål i yrkeslivet?
- Jag läser coaching och sports management på högskolan i Växjö och har ett år kvar på den utbildningen. Helst vill jag jobba med något inom idrotten, gärna att det går att kombinera med dömandet också.

Har du dömt dammatcher tidigare?
- Ja, bland annat kval till div 1 annars blir det mest div 3 på herrsidan. Vi vill ju helst att det ska vara kvinnliga domare till dammatcher men jag ser fram emot att döma Linköping mot AIK. Det är två topplag. Det kommer mer publik på en sådan match än i div 3-herrmatcher, bara det är extra stimulerande.

Publicerad 2008-06-26 kl 13:03
Annons
Annons
Annons