Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Landslagsspelare nekas bli USA-proffs

Två av Lotta Schelins lagkamrater nekas av deras klubb Olympique Lyonnais att bryta sina kontrakt och skifta till den amerikanska proffsligan WPS.

Backen Sonia Bompastor, 102 landskamper, och mittfältaren Camille Abily, 48 landskamper, har fått erbjudande att åka över innan den franska ligan är färdigspelad. Sonia blev draftad av Washington Freedom och Camille Abily av Martas Los Angeles Sol.

Olympique Lyonnais skriver i ett pressmeddelande att man ser sig tvingad att vidtaga civilrättsliga åtgärder antingen franska eller amerikanska eller både och för att få prövat vad som rättfärdigar de stora skador och intressen ett sådant handlande orsakar en klubb, som kraftfullt investerat i de båda spelarna och som alltid respekterat sitt engagemang.

Olympique Lyonnais skulle anse sig allvarligt bestraffad om man tvingas släppa spelarna under pågående säsong när laget kämpar om såväl ligatiteln som cupmästartiteln och har gått till semifinal i UEFA Women´s Cup.

OL motsätter sig att spelarna lämnar klubben och räknar med att Frankrikes FF tar ställning samt med kraft tillämpar reglementet.

Publicerad 2009-02-15 kl 10:18
Annons
Annons
Annons