Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

LdB FC Malmö kraftsatsar på flicklagen

Under året har LdB FC fördubblat antalet spelare i de yngre lagen. En omorganisation börjar ta form i den unga klubben.

- Vi har tagit ett första steg mot en betydligt större ungdomssatsning än tidigare, där vi vill ge fler tjejer möjlighet att spela fotboll. Klubben kommer under 2010 att fortsätta arbeta för att få fler aktiva barn och ungdomar i lag som leds av välutbildade tränare, meddelar LdB FC:s klubbdirektör Niclas Carlnén.

Som ungdomsansvarig har Lena Videkull lyckats väl med att rekrytera fler tjejer till i huvudsak de yngre lagen.
LdB FC har knutit till sig kvalificerade tränare och ledare. Man arbetar med individuella instruktioner för att utveckla den enskilda spelaren. Fokus ligger på individen.

Totalt består tränargruppen av åtta personer till cirka 45 spelare. Utöver huvudtränare Martin Sjögren och assisterande tränaren Peter Moberg finns även Janne "Lill-Damma" Mattson, Erling Nilsson, Asthildur Helgadottir som individuella instruktörer samt Terje Persson. Lagen har gemensamma funktioner vad gäller rehab-team och materialare.

- Denna satsning på kvalificerade tränare och medarbetare görs för att spelaren skall få de optimala möjligheterna för att på sikt kunna ta en plats i representationslaget, förklarar Niclas Carlnén.
- Det skapas även ett helhetskoncept kring spelaren vad gäller utbildning, arbete och socialt nätverk. Här samarbetar man med bl a MIA (Malmö Idrotts Akademi) och Procivitas. Vår målsättning är att vara bäst i Sverige, inte bara vad gäller A-laget, utan även vad gäller hela verksamheten.

- Genom omorganisationen skapas det större möjligheter för talanger att successivt utvecklas till att vara förberedda för spel på elitnivå. Med det utökade ledarteamet har LdB FC lagt grunden för att bli ledande i landet när det kommer till talangutveckling, säger damlagets tränare, Martin Sjögren.

Publicerad 2009-11-19 kl 16:09
Annons
Annons
Annons