Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

LdBs FCs mittback Emma Wilhelmsson till Tyresö

Tyresö är just väldigt aktiva på spelarmarknaden och har gjort klart med två mycket rutinerade mittbackar i Stephanie Peel från USA och Emma Wilhelmsson från LdB FC.

För några dagar sedan gjorde Tyresö även klart med LdBs turkiske mittfältare Aylin Yaren. På forwardsidan ansluter Kristianstads forward Elin Bjerre framöver till Tyresös träningar medan Emma Stålhammar (LdB FC) som tänkt spela i Tyresö under hösten har lite problem med sin fot och därför prioriteras vila och återuppbyggnad.

Tillsammans med LdB FC har Tyresö värvat den mycket duktiga amerikanska mittbacken Stephanie Peel som landar i Sverige redan på tisdag och ansluter direkt till Tyresö FF.
- Värvningen av Stephanie är ett nytt exempel på hur Tyresö FF och Ldb FC kommer att samarbeta, säger Tyresös FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.
- LdB har haft ögonen på Stephanie ett tag och ”Steph” har redan provtränat med Ldb FC i en vecka som blev mycket imponerad av hennes egenskaper både på och utanför planen.

LdB har ingen plats i truppen just nu men har ett intresse i Stephanie för 2009 beroende på hennes utveckling under hösten i Tyresö FF. Efter säsongen utvärderar Tyresö FF, LdB FC och Stephanie gemensamt hur nästa steg bör se ut gällandes 2009. Stephanie kommer bo i Tyresö och är spelklar till lördagens hemma match mot Gideonsberg.

- Vi måste se till att våra spelare får matcher under OS-uppehållet, kommentarar LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
- Det är inte meningsfullt att de får spela i vårt farmarlag som ändå vinner sina div 2-matcher med stora siffror. Emma kommer att träna med både oss och Tyresö och vara tillbaka hos oss när Damallsvenskan drar igång igen för vår del den 1 september, säger Jörgen Petersson.

Stephanie Peel är 25 år gammal, spelar idag i Jersey Sky Blues (Malmö FFs förra lagkapten Denise Reddys amerikanska klubb) och mycket meriterad med fem års spel i W-League i ett antal olika lag. Hon hjälpte bl.a. Chicago att nå semifinal i W-League 2004, bidrog till att Texas och Arizona nådde slutspelet 2001 och 2005, spelade för New York Athletics Club i WPSL 2007 och har meriter från amerikanska U19 landslaget 2001-2002. Som mittback är Stephanie mycket atletiskt byggd med härlig fysik och spänst som tidigare elitgymnast. Honär mycket snabb och anser själv att hennes styrka är en mot en situationer, huvudspelet och att hon är bekväm med bollen. Stephanie

Emma Wilhelmsson är ordinarie mittback och lagkapten i U23-landslaget och en av Damallsvenskans bästa mittbackar. Hon har Växjö FF som moderförening och via Östers IF hamnade hon sedan i Malmö FF.

Kristianstads forward Elin Bjerre har flyttat till Stockholm denna vecka för att börja nytt arbete. Tyresö FF har haft löpande kontakter med Elin sedan i början på juli och Elin har nu bestämt sig för att framöver ansluta till Tyresös träningar. För Elin prioriteras just nu att komma till rätta i sin nya bostad och ge sitt nya arbete prioritet. Elin är en fysiskt stark och snabb forward med mycket bra inställning och vinnarskalle. Dessutom en glad och pigg tjej som älskar att blogga!

Tyresö får nu äntligen tillbaks nästan alla sina skadade spelare som varit borta stora delar av vårsäsongen och både Hanna Carlsson, Cecilia Landgren, Lisa Klinga och Jennifer Egelryd är i full träning med laget.

Det är också klart att Viktoria Pippi Sahlsten nu lägger av med elitfotboll och pendlandet till Gävle tog på krafterna. Tyresö FF och Elin Flyborg fortsätter inte heller sin resa tillsammans och Elin går tillbaks till Lidingö och div 3-spel.
- Som ett resultat av Tyresö FFs värvningar, det utökade samarbete med LdB FC och att Petronella Ekroth från Linköping får speltid i farmarlaget Kenty som slåss för serieseger i div 2 har Tyresö FF och Linköping kommit överens om att avsluta utlåningen av Petronella, förklarar Hans Löfgren.

Publicerad 2008-08-03 kl 11:40
Annons
Annons
Annons