POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Lett vunnet för Sverige i F19-EM

Lettland besegrades lätt av Sverige i andra matchen av F19-EM-kvalet som spelades i Alvesta på lördagen. 4-0 (3-0) var siffror i underkant.

Svenskorna blev litet förbryllade av de stora ytorna av en gårdsplans storlek som motståndarna lämnade på mittfältet.
Sverige gjorde mål redan efter knappa två minuter.

- Jag fick målet men uppriktigt sagt vet jag inte vem som var sist på bollen, sade Sofia Jakobsson (Umeå IK). Jag var ordentligt spelsugen. Det har inte blivit så mycket i klubben.
Elin Borg (Stattena) avancerade ända ner till hörnflaggan och skickade ett inlägg som lettiska målvakten Natalija Gromanova fick ut för att fånga. Hon kolliderade med Emma Åberg-Zingmark (Umeå IK) och bollen gick vidare till Sofia.
- Den studsade några gånger innan den gick i målet, berättade Sofia efteråt.

2-0 hade också ett vänsterinlägg som upphov. Antonia Göransson (Kristianstads DFF) slog det och Sarah Storck mötte vid bortre stolpen tillbaka till Sofia.
3-0 gjorde Antonia efter en djupledsboll från Emma Åberg-Zingmark.
- Vi höll bollen för mycket inom laget i andra halvlek. Ett enklare spel hade gett fler mål. Samtidigt använde vi matchtiden till att utveckla kantspelet. Det är jag nöjd med. Vi fick isär motståndarnas försvar som vi ville, säger förbundskapten Calle Barrlinig.
- Det finns kvaliteter i den här omgången. Jag kan se att vi får efterföljare till Kosovare Asllani och Lollo Fors att lämna över till damlandslaget så småningom.
En av dem torde bli Sarah Storck (Bälinge IF) som gjorde andra halvleks enda mål. Hennes ruscher i första halvlek på höger- och i andra halvlek på vänsterkanten påminde inte så litet om en annan Bälinge-spelare i samma ålder, d v s Josefine Öqvist.

Antonia Göransson, också kantspelare samt Tilda Heimersson (Linköpings FC) flitig innermittfältare var också spelare som märktes mycket. Försvararna inklusive målvakt Susanne Nilsson (Byttorp) hade en av sina lugnaste dagar.

Publicerad 2008-09-27 kl 18:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå