Linköping ny serieledare

Dam

Linköpings FC toppar nu Damallsvenskan efter 2-0-segern över Kristianstads DFF på måndagkvällen.

Kristianstad höll 0-0 i halvtid och hotade vid ett par tillfällen Linköpings-försvaret tack vare snabba omställningar.

Den detaljen utnyttjade Linköping i början av andra halvlek när Cristiane försåg Jessica Landström med en djupledsboll som hon bröt igenom på och gjorde 1-0.
Bara två minuter senare anföll backen Marie-Louise Skålberg på sin kant och slog ett inlägg som Josefine Öqvist mötte på målgivande volley vid bortre stolpen.
- Vi tog tag i matchen från start tack vare mycket
löpvilliga spelare men det blev bara halvchanser av överlägsenheten, säger LFCs assisterande tränare Mikael Samuelsson.

- Efter de båda målen sjönk vid tillbaka litet.
Caroline Seger var bäst på plan i konkurrens med Kristianstads mittback Ifeoma Dieke.

Linköpings back Maja Krantz har kommit igång ordentligt, följer med upp i anfallen och slår bra inlägg. Från och till glimtade Cristiane till i anfallet. Sett över hela matchen var Caroline Seger LFCs klart bästa spelare.
Publicerad 2008-06-09 kl 21:40