Linköping tappade ledning mot Arsenal i Champions League

Dam

Linköping ledde med 1-0 borta mot Arsenal. Men ev kvart före slutet kvitterade Arsenal.

Linköping var en kvart ifrån ett drömresultat i den första kvartsfinalen borta mot Arsenal i Champions league-fotbollen. Då kvitterade brittiskorna till 1-1, vilket ändå är ett bra utgångsläge för Linköping inför returen den 23 mars.

LFC öppnade starkt och Linda Sällström ordnade ledningsmålet i 16:e minuten. I andra halvlek var dock Arsenal det bättre laget och Ellen Whites mål kom rättvist. Linköpings tränare Jörgen Petersson var stolt över insatsen mot Arsenal.

-Vi gör en fantastiskt bra första halvlek. Kanske skulle vi ha lett med ett par mål till i paus, sade Petersson.
-Men i andra halvlek trycker de tillbaka oss och vi blir trötta.

Resultatet innebär att det räcker med 0-0 i returen för att Linköping ska nå semifinal.

-Utgångsläget är bättre än när vi började det här dubbelmötet. Men vi kommer inte att kunna vila oss mot resultatet. Förmodligen måste vi göra en lika bra match, eller lite bättre. De kommer att vara desperata, sade Jörgen Petersson.