Linköping/Kenty klart för div 1

Dam

Kenty vann kvalmatchen mot Rågsved med 5-2 till slut med 5-2 (3-2) och är klart för spel i Söderettan 2009.

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 redan på deras
första skott mot mål. Kenty gick sedan upp till en klar 3-0 ledning när det hade spelats ca 30 minuter. Rågsved kom dock tillbaka sista fem minuterna i första halvlek och reducerade två gånger om.
Det blev onödigt spännande inför andra halvlek sett med hemma ögon. En
orsak till Rågsveds två mål kan nog ha varit att Kenty slappnade av för mycket då laget trodde att matchen var fixad redan.

Veronika Hofferkova var en Kentys bästa denna dag. Hennes 4-2 i andra halvlek var avgörande och tog musten ur Rågsved.

Bland nedanstående målskyttar märks tre som gjort inhopp i Linköpings FC.

Mål, Sara Stridh 1-0, Tilda Heimersson 2-0, Petronella Ekroth 3-0, Veronika Ljungqvist 3-1,Lisa Arnell 3-2, Veronika Hofferkova 4-2 Ann Westermark 5-2

Publicerad 2008-10-13 kl 00:41