Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Linköpings FCs tränare skärskådar AIK

Dam 2009-05-25 kl 16:45

På tisdagen tar Linköpings FC emot AIK. - Tyvärr är Folkungavallen ännu litet ojämn (pga den tidiga starten på säsongen). Underhållningen blir säkert inte så hög som vi skulle vilja.

Det säger LFCs tränare Magnus Wikman.
Linköpings FC har gjort få mål på hemmaplan oavsett starkt eller mindre starkt motstånd. I fjol blev det bara 1-0 mot AIK, Jessica Landström gjorde målet tio minuter före slut.

- AIK som lag hade en väldigt bra säsong 2008 och har börjat denna säsong helt ok. Lite onödiga poängtapp i början av säsongen, som vi, men sedan tre raka segrar innan de förlorade två täta och jämna matcher mot Umeå och Ldb FC Malmö, konstaterar Magnus Wikman.
- AIK är starkt bakåt och släpper till få mål men har inte heller gjort överdrivet många framåt. De är duktiga på fasta situationer där de gjort mycket mål samt är ett väldigt passningsskickligt lag.De spelar en ganska liknande fotboll som vi med mycket passningar och med stor intensitet i både anfalls- som försvarsspel.

ANNONS
Så noga har Magnus Wikman kartlagt AIK.

Och LFC?
- Själva närmar vi oss formen mer och mer.Tryggheten ute på planen, tydligheten i spelet samt attityden där ute har ökat match för match.
Vad gäller målgörandet blev det en urladdning (10-0) mot Rödsle i Svenska Cupen?
- Mycket folk, nästan 1200 personer, och en härlig inramning.Matchen var helt ok för att spelas mot ett motstånd som är ganska mycket sämre än vi, men tyvärr fick vi tre småskador som gjort att någon spelare tyvärr är osäker inför tisdagens match. Detta är risken när du spelar mot lag som inte riktgt hänger med.

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto