POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Linköpings FCs tränare skärskådar AIK

På tisdagen tar Linköpings FC emot AIK. - Tyvärr är Folkungavallen ännu litet ojämn (pga den tidiga starten på säsongen). Underhållningen blir säkert inte så hög som vi skulle vilja.

Det säger LFCs tränare Magnus Wikman.
Linköpings FC har gjort få mål på hemmaplan oavsett starkt eller mindre starkt motstånd. I fjol blev det bara 1-0 mot AIK, Jessica Landström gjorde målet tio minuter före slut.

- AIK som lag hade en väldigt bra säsong 2008 och har börjat denna säsong helt ok. Lite onödiga poängtapp i början av säsongen, som vi, men sedan tre raka segrar innan de förlorade två täta och jämna matcher mot Umeå och Ldb FC Malmö, konstaterar Magnus Wikman.
- AIK är starkt bakåt och släpper till få mål men har inte heller gjort överdrivet många framåt. De är duktiga på fasta situationer där de gjort mycket mål samt är ett väldigt passningsskickligt lag.De spelar en ganska liknande fotboll som vi med mycket passningar och med stor intensitet i både anfalls- som försvarsspel.
Så noga har Magnus Wikman kartlagt AIK.

Och LFC?
- Själva närmar vi oss formen mer och mer.Tryggheten ute på planen, tydligheten i spelet samt attityden där ute har ökat match för match.
Vad gäller målgörandet blev det en urladdning (10-0) mot Rödsle i Svenska Cupen?
- Mycket folk, nästan 1200 personer, och en härlig inramning.Matchen var helt ok för att spelas mot ett motstånd som är ganska mycket sämre än vi, men tyvärr fick vi tre småskador som gjort att någon spelare tyvärr är osäker inför tisdagens match. Detta är risken när du spelar mot lag som inte riktgt hänger med.

Publicerad 2009-05-25 kl 16:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå