POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Linköpings sista utpost darrar inte

Nej, jag bara huttrar litet.Här är kallt i Linköping. Jag är på väg hem och hinner värma mig lite innan det är dags för träning, sade Linköpings målvakt Sofia Lundgren när damfotboll.com nådde henne.

Hon darrar inte inför lördagens GULDMATCH mot Umeå IK

Sofia som hittills i år bara släppt in nio mål är van vid de stora arenorna och välkomnar nerven som infinner sig vid en match med så här stor betydelse.

- Fattas bara, det är en härlig känsla med en sådan här match. Det är ju precis vad alla önskat, att det ska vara liv i Damallsvenskan in i det sista och det måste man väl säga att det är nu med bara två omgångar kvar, säger Sofia.

Linköpings FC har varit otroligt stabilt i år. Vari ligger skillnaden ifrån tidigare år?
- Att vi blivit mer homogent som lag. Individualisterna har kvar sitt spelutrymme men förstår också att utan laget är man ingenting. Under året har vi också bevisat att vi aldrig ger oss. Flera matcher har avgjorts i matchens slutminuter, det är en styrka tycker jag.

Ni är även mycket starka bakåt och du har endast släppt in nio mål?
- Det stämmer. I år har vi blivit tryggare bakåt. Jag har jobbat mycket med att vi ska bli tydligare i vår defensiv och att lyssna mycket på varandra. Kommunikationen är A och O. Försvarar man sig bra sprider sig också en trygghet i spelet. Där har vi växt.

Vad ska ni göra för att sätta stopp för Umeå IK?
- Jag kan inte avslöja vår taktik men det är väl uppenbart att man ska se till att minimera Johanna Rasmussens inlägg ifrån kanterna. Det är bara en del av spelet och för övrigt gäller det som vanligt att göra så få misstag som möjligt för att kunna stå som vinnare efter matchen.

Vad talar då för att ni ska slå Umeå IK och ta ett jättekliv emot klubbens första SM-guld?
- Självklart förväntar vi oss en riktigt tuff match, det brukar det bli. Det gäller för oss att få igång vårt spel. Man måste fortsätta våga och inte fega ur för att det gäller något stort. Här har vi nog lika fördelar och nackdelar i båda lagen. UIK har vunnit många SM men har inte samma spelare kvar sen i fjol samtidigt som dom har mycket rutin ändå. Samma för oss. En del nya som inte varit i den här sitsen men som ändå har rutin. Det gäller att inte tänka för mycket utan gå ut och göra det vi är bra på, avslutar Sofia Lundgren som gärna vill spika igen´målet för att ta ett kliv till mot knipa sitt sjätte SM-guld. De fem har hon med - Umeå IK!

Publicerad 2009-10-30 kl 17:54

DAM

Nästa smäll - missar Algarve cup

Nästa smäll för Sverige: GFC-spelare missar Algarve cup

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå