POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Linköpingsspelare skrev på för Tyresö FF

Tyresö FF har skrivit ett avtal på 2+1 år med 20-åriga försvarsspelaren Petronella Ekroth från Linköpings FC.

Petronella har 33 landskamper (F17 och F19) på meritlistan och besitter fina ledaregenskaper vilket kaptensrollen i landslaget är ett fint bevis på.

Petronella spelade några matcher med Tyresö redan förra året då man lånade henne ett par matcher från Linköpings FC.
- Det är mycket glädjande att Petronella, eller "Nella" som hon kallas, valt Tyresö trots att fler damllsvenska klubbar var intresserade, säger Tyresö FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.

- Vi tvekade aldrig att skriva ett 3-årsavtal med Petronella då hon passar perfekt in i vår långsiktiga satsning. Idag har vi redan unga egenutvecklade landslagsspelare som Jennifer, Lisa och Helén som alla i år varit med i F19 landslaget. Petronella har börjat läsa till civilekonom och kommer börja på Fotbollsuniversitetet Sport Campus Sweden och troligt lärosäte blir Stockholms Universitet.

Genom att kombinera sin elitfotboll med Tyresö FF:s samarbete med Sport Campus Sweden erbjuds Petronella förutom anpassad studiegång tillgång till en hel stab av resurser i form av fystränare, fystester, kostexperter, snabbhetstränare, mental tränare, livsstilscoach med mera. Petronella ansluter till lagets träning i januari då hon också flyttar in i sin lägenhet i Tyresö.

Petronella Ekroth har Rödsle BK som moderklubb innan hon hamnade i Öster och spel i Söderettan.
- För ett par år sedan hade Umeå, Linköping, AIK, Djurgården, KIF Örebro och Kristianstad huggsexa om Petronellas signatur men valet föll på storklubben Linköpings FC. Ett val på gott och ont då det blivit ont om speltid då konkurrensen om de två mittbacksplatserna varit stenhård, säger Hans Löfgren.

- Landslagsspelarna Charlotte Rohlin och Sara Larsson är nämligen hennes huvudkonkurrenter vilket också inneburit att Petronella spelat ytterback. Trots begränsat med speltid i Damllsvenskan (3 matcher 2009) känner Petronella att hon blivit en klart bättre fotbollsspelare.

- Jag har förbättrat och utvecklat mina egenskaper och kan med det göra tekniska moment i högre fart vilket är ett resultat av att träna med toppspelare varje dag, säger Petronella.

I en tidigare intervju kan man läsa hur Linköpings kaptenen Caroline Seger ser på sin klubbkompis.

- Petronella skulle ha fått spela mycket mer än hon fått, det tycker jag. Hon kan spela på flera positioner, har ett tillslag som få spelare har och slår inte bara ”långa bollar på Bengt” hela tiden. Petronellas tid kommer och hon har verkligen framtiden för sig. Jag är säker på att Petronella kommer att spela i landslaget om bara ett par år.

Petronella själv kommenterar sin övergång till Tyresö FF:
- Det känns otroligt stimulerande och motiverande att komma till en klubb som Tyresö FF. Jag har fått en positiv uppfattning och klubben känns målinriktad, välorganiserad och med många engagerade medlemmar som kan bidra till en utvecklande fotbollsmiljö. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och med mina egenskaper och erfaranheter vara en del av den resa som påbörjats i och med avancemanget till Damllsvenskan. Vi kommer att göra fotbollssäsongen 2010 ännu mer spännande!

Publicerad 2009-10-19 kl 23:09

DAM

"Oroande att hon fått så lite speltid"

Hanna Marklunds spaningar inför helgen

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå