Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Los Angeles SOL premiärvann

Det blev en flygande start för Women’s Professional League när Los Angeles SOL besegrade Washington med 2-0 inför cirka 15 000 åskådare. Marta spelade fram till ett mål.

Atmosfären var fantastisk före matchstart med massor folk som kommit till Home Depot för att se matchen. Cirka 15000 åskådare kan inte nämnas som något annat än succe!

Det stora affischnamnet var förstås Marta och matchen i matchen som skulle stå mellan Marta och Abby Wambach, den vann Marta med bl.a en målgivande passning.
Men matchens lirare blev en spelare från Japan som överglänste de bägge, Aya Miyama. Hon var bäst på plan! Hennes spel på mittfältet var lysande och det var också hon som slog inlägget till den historiska målskytten Allison Falk som nickade in 1-0 redan efter 6 minuter.

Den entusiastiska publiken lyfte Los Angeles SOL men den fick vänta länge innan nästa mål kom. Marta spelade fram till fransyskan Camille Abily som lobbade över en utrusande Brianna Scurry i matchens 87:e minut.

Abby Wambach som gjorde debut efter att tragiskt brutit benet inför OS ifjol blixtrade till ibland och hade bl a en bra chans i första halvlek men Sols målvakt, Karina LeBlanc, kom ut från målet och gjorde en fantastisk räddning.

Los Angeles Sols tränare Abner Rogers var förstås nöjd med vinsten.
-Jag är mycket glad över vinsten men det finns ändå saker att förbättra. Spelet var stundtals bra och kommer att bli bättre med tiden.

Washingtons Freedoms coach Jim Gabarra kommenterar matchen:
-Defensivt hade vi fullt upp att göra med att neutralisera Marta och Han Duan. I offensiven saknade vi Lisa de Vanna som är lätt skadad. Hon behövs med sin snabbhet för att vi kunna skapa ett större tryck i djupled. Vi kommer att bli bättre vad det lider.

USA:s förbundskapten Pia Sundhage var på plats tillsammans med sin assisterande förbundskapten Hege Riise. Hon berättade om matchen för damfotboll.com och kom också med den här kommentaren:
-Vilken härlig start det blev på ligan, massor av folk och bra fotboll. Vi kunde konstatera att de utländska spelarna vi såg i matchen höll hög kvalitet. Det blir en bra fotbollsmiljö för samtliga spelare att utvecklas i. Vi ser fram emot nästa match!

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2009-03-30 kl 10:27
Annons
Annons
Annons