Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lotteripengar ska betala Umeå IKs skatt

11å

Om Umeå IK inte har tillräckligt med pengar i kassan före den 12 oktober till att betala skatt och sociala avgifter kan styrelsen i sämsta fall tvingas begära klubben i konkurs.

Det meddelade UIKs klubbdirektör Britta Åkerlund vid en presskonferens på fredagen.

ANNONS

När det under våren visade sig att försäljningen (nästan 40 procent mindre i sponsorintäkter jämfört med i fjol förutom kvarstående skulder från 2008) inte nådde förväntad nivå sjösatte styrelse och klubbdirektör ett krisprogram som bl a har inneburit reducering av personal och minimering av kostnader.
- Det här arbetet kommer att fortsätta och varje del av föreningen kommer att utvärderas. Vi känner oss dock trygga i att vi idag har en företagsmässig affärsredovisning i föreningen. Till vår hjälp har vi i detta avseende gott stöd av Bengt Heinestam på Faktum Ekonomi AB och vår revisor Patric Birgersson på Ernst & Young, säger Britta Åkerlund.

- Det åtgärder vi vidtagit hitintills har haft positivt utfall men ändå visat sig vara otillräckliga. Den 2 september samlade Umeå IK Fotboll sina främsta samarbetspartners för att vädja om stöd för att klara återstoden av 2009 och bygga en solid grund inför kommande säsonger. En månad senare kan vi konstatera att vi är en bra bit på väg men att vi fortfarande inte är i mål. De partners som är villiga att gå in med särskilt stöd har enligt vår överenskommelse ännu inte gjort någon inbetalning. Vi är överens om att detta görs först när vi tillsammans ser att vi har en lösning som håller hela vägen 2009 och också skapar en stabil ekonomiskt bas för de kommande åren. Bristen på likvida medel medför nu dessvärre att vi inte kan sköta våra ekonomiska åtaganden på ett tillfredsställande sätt. Löner för september har ännu inte betalats ut och leverantörer väntar på ersättning.
ANNONS

I ett ytterligare försök att nå fram före den 12 oktober kommer det under den här helgen en folder i Umeå-bornas brevlådor med en vädjan om stöd. Det handlar om att t ex köpa lotter ur UIKs stora billotteri, bli medlem i föreningen eller att helt enkelt skänka ett bidrag.

Umeå IK har emellertid klart med elitlicens för Damallsvenskan 2010. I redovisningen till SvFF framgår att man hade de i särklass största intäkterna av Damallsvenskans klubbar 2008, c:a 12,6 milj kr eller sex gånger mer än Djurgården som i år befinner sig i samma situation och därtill inte har klart med elitlicens för nästa år.
Publicerad 2009-10-02 kl 11:09

DAM

SvFF:s vädjan: "Hoppas det finns en vilja"

"500 är ändå mycket bättre än åtta"

Visa fler

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto