Målkalas i Linköping - Umeå vann i Malmö

Dam

Linköping vann med hela 5-0 över AIK och i Malmö vann Umeå IK seriefinalen med 2-1

Kosovare Asllani gjorde första målet efter en kvart.
Caroline Segers brände en straff men ökade sedan till 2-0 som stod sig halvleken ut.
Jessica Landström gjorde de båda första målen i andra halvlek och Kosovare Asllani slutade som hon började med att göra 5-0.

Toppmötet i Malmö mellan LdB FC och Umeå slutade

Matchen höll mycket hög kvalitet. Tio minuter före slut bröt störtregnet lös och testade den nya konstgräsplanen. Det blev inga oförutsedda situationer resten av matchen med bollar som stannade i vattenpussar.
Lisa Dahlkvist gav Umeå ledningen efter 32 minuter med ett praktskott i krysset efter att Johanna Rasmussen spelat ut bollen från hörnflaggan.

Fem minuter före halvtid kvitterade Linda Forsberg när hon tog sig förbi Umeå IKs utomordentliga mittback Elaine och sköt förbi Ulla-Karin Rönnlund i UIK-målet. Linda hade tidigare ett liknande läge när Ulla-Karin precis hann upp lobben vid bortre stolpen.
I andra halvlek gjorde Hanna Ljungberg 1-2 efter Mami Yamaguchis vänsterhörna.
Publicerad 2009-05-26 kl 21:18