POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Malmö IP nästa för LdB FC Malmö

På fredag besiktigas den nya konstgräsplanen på Malmö IP. Redan i nästa omgång av Damallsvenskan spelar LdB FC Malmö där mot Djurgårdens IF DFF tisdag i nästa vecka.

Man har länge utgått från att konstgräsplanen inte skulle vara klar förrän i juni men det gynnsamma vädret under större delen av april har gjort att kommunen kunnat jobba i snabbare takt. Därmed står det klart att LdB FC kan flytta tillbaka och spela sina matcher på Malmö IP från och med omgång 6 när man tar emot Djurgården.
- Det skall bli skönt att komma tillbaka till hemmaplan, säger tränaren Jörgen Petersson, till damfotboll.com.

- Vi har ju hela vår verksamhet förlagd här och det innebär nu att alla lagen kommer att kunna träna på Malmö IP och spela sina matcher där.

Men ska det vara nödvändigt att spela på konstgräs nere i Skåne?
- Tja, säger Jörgen, det är inte jag som bestämmer. Hade det varit det hade jag lagt konstgräs på gruset utanför och behållit den fina gräsplanen.

Är Malmö IP:s konstgräs godkänt av UEFA?
- Ja, det ska det vara och planen ska vara sådan att man kan bevattna den under de varmaste sommarmånaderna så den inte blir alltför hård, säger Jörgen.

Som det är nu spelas nästan samtliga matcher i Damallsvenskan på konstgräs. Ni lär bara ha två matcher kvar att spela på riktigt gräs i år mot Linköpings FC och mot Djurgården. Känns den utvecklingen bra eller dålig?
- Det verkar som om alla satsar på konstgräs men för mig känns det konstigt. Ur ekonomisk synvinkel är det begripligt men ur sportslig tycker jag inte att det blir det. Alla internationella matcher ska spelas på naturgräs, så för landslagets del blir det en omställning inför mästerskapen, säger Jörgen avslutningsvis.

Publicerad 2009-05-07 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå