Malmö ny serieledare

Dam

Storseger, 4-0 hemma mot Djurgården, gör att Malmö tar över serieledningen i damallsvenskan från Umeå IK tack vare bättre målskillnad. Bakom segern låg till stor del en före detta djurgårdare, nämligen Linda "Foppa" Forsberg.

Forsberg inledde målskyttet i 36:e minuten efter att dock missat ett par chanser, framför allt när Djurgårdens målvakt släppte retur på ett skott och Forsberg hade öppet mål men sköt i ribban.
2-0 genom avbytaren Frida Nordin dröjde dock ända fram till 72:a minuten, då dog också matchen och Nordin och Forsberg gjorde ytterligare var sitt mål inom loppet av sex minuter.
-Vi skulle ha dödat matchen i första halvlek, sade landslagsmittfältaren Therese Sjögran till TV4.
-Vi skapar jättemycket och borde haft 2-0 redan i första halvlek.
Djurgården ligger nu på åttonde plats, sex poäng bakom Malmö.