Malmö-seger i Solna

Dam

Malmö återtog förstaplatsen i Damallsvenskan efter 2-1-seger i Solna. Men hemmalaget hade 1-1 tills en kvart före slut.

Malmö dominerade från start och kom runt på högerkanten där Therese Sjögran dominerade. Inget av lagen till öppna målchanser. Det var nästan givet att en fast situation skulle ge båda målen i första halvlek.
Nera Smaijic lade en högerhörna efter en kvart. Renata nickade i marken och bollen studsade upp i nättaket bakom Maja Åström i Solna-målet.
En enligt Malmö-bänken feldömd hörna gav Solnas kvittering. Emelie Ölander lade hörnan från vänster. Till slut hamnade bollen hos Frida Höglund som hittade luckan och sköt ett högt skott i mål. Det inträffade bara ett par minuter före halvtid.
Vid samma situation skadade sig Malmö-backen Christina Örntoft så illa i knäet att hon fick bäras från plan.

Malmö tog ett rejält grepp om spelet i mitten av andra halvlek. Therese Sjögran var bäst på plan och låg bakom det mesta.
Solna backade hem och till sist hamnade man för långt ner. Nilla Fischer fick iväg ett inlägg till mittfältaren Dora Stefansdottir som nickade in stenhårt ledningsmål 1-2 till Malmö. Minuten före avlöste Manon Melis Linda Forsberg som spjutspets i Malmö-anfallet.
Publicerad 2009-05-19 kl 21:09