Malmös damer nära nytt SM-guld

Dam

Malmö besegrade Djurgården med 2-1 och tog ett stort steg mot ett nytt SM-guld. Detta efter att serietvåan Tyresö bara spelat 1-1 mot Kristianstad.

Med fem omgångar kvar leder Malmö damallsvenskan, sex poäng före Tyresö. Nu måste Tyresö i stort sett vinna lördagens seriefinal för att ha en chans att snuva Malmö på SM-guldet. Inte helt enkelt med tanke på att Malmö har förstärkt laget inför slutspurten med landslagsduon Caroline Seger och Therese Sjögran.

Och det var just Seger som blev matchvinnare när Djurgården besegrades med 2—1 under onsdagskvällen. Framspelad av Sjögran avgjorde hon matchen efter 65 minuter. Men bortalaget fick verkligen kämpa för att åka hem till Skåne med tre poäng. Djurgården tog ledningen genom Renée Slegers. Men strax efter kvitterade Sara Björk Gunnarsdottir.

Segern var som sagt otroligt viktig med tanke på att serietvåan Tyresö spelade 1—1 hemma mot Kristianstad. Bortalagets Johanna Rasmussen gjorde 1—0 efter 47 minuter. Och tio minuter senare kvitterade Josefine Öqvist.

Även Umeå höll på att gå på en mina. Laget besegrade jumbon Dalsjöfors med endast 2—1, och tack vare de tre poängen är Umeå nu på lika många poäng som Tyresö.