Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Målvaktsfrågan besvärar Sundhage

Foto: Scanpix

Hedvig Lindahl.

Hedvig Lindahl valde att operera sig och missar delar av fotbollslandslagets VM-förberedelser.
Synd, menar förbundskaptenen Pia Sundhage.
- Vi har ju en väg till VM och det sätter sina spår, säger hon.

Kristianstad-målvakten Lindahl har under det senaste året etablerat sig som Pia Sundhages förstaval i Blågult. Men benpålagringar på höfterna har också gjort att hon dragits med smärta, och i början av oktober valde Lindahl att operera sig för att bli av med besvären.

Därför finns hon inte med när landslaget möter Tyskland i Örebro. I stället blir det antingen Umeås Malin Reuterwall eller tidigare Tyresö-keepern Carola Söberg, nu i norska Avaldsnes, som vaktar målet.

- Här ska vi då välja vem av de här som ska få mycket erfarenhet när Hedvig är borta, säger Pia Sundhage.

Förbundskaptenen är inte helt nöjd med Lindahls beslut att operera sig. Mest för att det inte finns några garantier för att Lindahl till nästa sommar kan komma tillbaka till tidigare form.

- Vi vet ju faktiskt inte om Lindahl kommer tillbaka. Det var hennes val att göra operationen och hon är helt bestämd på att hon kommer tillbaka, och kommer tillbaka ännu bättre. Det återstår att se. Det som talar för det är att jag tycker hon blev bättre målvakt efter sin knäoperation. Det som talar emot det är att under den tiden hon vilar så fortsätter en sådan som Hope Solo, om man ska jämföra med världens bästa målvakter, att träna, säger Sundhage.

VM startar i början av juni nästa år, och Sundhage vill ha klart med en uttalad förstamålvakt under våren. Det kan bli Hedvig Lindahl, men också någon av utmanarna.

- Under Algarve cup så kommer det att bli ganska klart, för det är viktigt att den målvakten känner att hon har "Milles" (Mikael Olsson, målvaktstränare) hela förtroende, säger Sundhage.

- Vi får se hur långt Hedvig har kommit då.

Publicerad 2014-10-28 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons