POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
12å

Mansdominansen i engelsk sport utmanas

Tanni Grey-Thompson, Englands mest framgångsrika paraolympier ska leda en ny organisation för framtidens kvinnoidrott.

Commission on the Future of Women's Sport ska enligt BBC "inspirera och stödja kvinnor och flickor att idrotta på varje nivå".

Siffror visar att mer än 80 procent av kvinnorna i England inte tränar tillräckligt och att bara 8 procent av unga flickor tävlar i någon sport.

Det går 50 tidningsartiklar om manlig idrott på en om kvinnlig, medan kvinnor utgör 25 procent av de mest kvalificerade tränarna inom elit- och utveckling.

Den nya organisationen ska verka för att öka antalet kvinnliga styrelseledamöter och tränare såväl som att medias täckning och satsningar ska öka.
Tanni Grey-Thompson tillägger:
- Det är litet som hönan och ägget. Om kvinnlig idrott inte får mer uppmärksamhet i media, hur ska folk då vilja titta på det? Argumentet som förts fram så länge jag kan minnas är att kvinnlig idrott helt enkelt inte är bra, men det håller på att ändra sig, tror Tanni Grey-Thompson,

- För 20 år sedan ville folk inte se damfotboll men vid senaste VM tittade allt fler på matcherna.

Pengar kommer att föras över från statliga myndigheter, som misslyckas med att marknadsföra kvinnlig idrott, till dem som jobbar effektivt.

Sue Tibballs, ordförande i Women´s Sport & Fitness Foundation:
- Eftersom 51 procent av vår befolkning representerar den största potentialen för att bedriva sport i Storbritanien utgör den också den största risken opinionen. Alltför många kvinnor känner att den manliga dominansen har lämnat dem utanför i ett i övrigt allt jämställdare samhälle. Idrotten borde välkomna Commission on the Future of Women's Sport med öppna armar.

Publicerad 2008-07-24 kl 08:53

DAM

"Chans att sätta press på Gerhardsson"

Nu har hon chans att sätta press på Gerhardsson

Visa fler

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto