Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Maria vet vad som väntar Mathilda

Dam 2009-05-28 kl 10:18

Två nästan identiska olyckor men med fem års mellanrum. I söndags fick Umeå Södras spelare Mathilda Varmin föras till sjukhus i Sundsvall.

Damfotboll.com rapporterade om vad som misstänktes vara ett nyckelbensbrott, men det var värre än så.
På Sundsvalls lasarett visade en första undersökning att Mathildas lever var skadad och hon togs med ambulanshelikopter till universitetssjukhuset i Umeå där man konstaterade en flera centimeter stor spricka på levern.

Den 20 augusti 2004 var Linköpings FC i Svartå och spelade en cupmatch mot Bälinge. Precis som Mathilda kolliderade Maria Karlsson med motståndarlagets målvakt.
- Jag fick åka ambulans till Karlskoga lasarett, minns Maria.
- Och sedan blev jag sjukskriven i tre veckor. Under den tiden fick jag bara vila, inte anstränga mig med något eller lyfta några tunga saker.

ANNONS

Linköpingsspelaren hade bara ett par månader tidigare debuterat i damlandslaget.
Men sedan kunde du börja träna igen?
- Nej, först skulle man kolla med ultraljud att sprickan i levern hade läkt som den skulle och det var först två månader efter att olyckan inträffat, berättar Maria.

Har du haft några komplikationer senare?
- Nej, men så klart var jag litet rädd den första tiden när jag börjat träna igen. Man har bara en lever och det är ett av kroppens viktigaste organ som man inte kan vara utan.

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto