Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Matchprogrammet kan knäcka Djurgården

Det finns en rimlig förklaring till varför Djurgården spelade bara 1-1 mot Damallsvenskans jumbo Bälinge.

- Det var vår femte match på 14 dagar. Vi tog slut, orkade helt enkelt inte. Det är i stort sett samma spelare vi utnyttjat i alla matcherna och det tar ut sin rätt, förklarar Djurgårdens tränare Anders Johansson.
- Vi är den enda klubben som inte ändrat matcher i det här tokiga serieprogrammet där vårmatcher flyttas till hösten och tvärtom. Det kan ske omkastningar i spelartrupperna också. Nu ska vi tydligen tvingas att spela matchen i Svenska cupen den 29 juni tre dagar före den viktiga seriematchen mot AIK och det vägrar vi, hellre lämnar vi walk over, säger Anders Johansson.
Matchen mot Bälinge hade en norsk domare.
- Vi fick bortdömt ett mål för offside efter inkast, konstaterar Anders Johansson krasst.

Djurgården hade det mesta av spelet men det var Bälinge som genom Alexandra Höglund tog ledningen några minuter före halvtid efter en retur på Natalie Spilgers nick.
Djurgården tryckte på men Bälinges backlinje stod upp bra, samt målvakt Veronika Svensson som fick göra en prakträddning på en jättefrispark av Victoria Svensson. Hon kom för övrigt inte till farligheter eftersom Emilia Appelqvist fått som uppgift att hålla ett extra öga på "Vickan".
Drygt en kvart före slut måste Veronika Svensson kapitulera för Linda Sällströms skott som gav 1-1 i slutresultat.

Publicerad 2008-06-14 kl 22:40
Annons
Annons
Annons