Nadine Angerer fortsätter hålla nollan

Dam

Det blev 0-0 mellan Brasilien och Tyskland när OS-turneringen sparkade igång, ett "tråkigt" resultat men fotbollen som bjöds hade allt - utom mål.

Matchen förtjänade ingen förlorare. Både Tyskland och Brasilien visade högsta kvalitet i det mesta man företog sig. Betänk att prestera i den tryckande värmen och inte för ett ögonblick tappa koncentrationen.
Resultatet var inte oväntat även om Tyskland alltid dragit längsta strået när lagen mötts tidigare - inte minst VM-finalen i fjol.
Om något överraskade var det Brasiliens säkra försvar, inga överilade eller osäkra beslut i den lagdelen. Andrea Rosa och Tanja imponerade.
Framåt visste alla vad som var att vänta, men det hjälpte inte när Marta satte fart och fick iväg ett perfekt men något för hårt inlägg som Cristiane nickade över tätt framför Nadine Angerer.

Första halvleks andra jättechans var tysk när Sandra Smisek nickade i ribban i 23:e minuten och då började Tyskland också ta över spelet. Fyra hörnor mot Brasiliens ingen samt bra frisparkar bidrog.

Brasilien hade sex hörnor i andra halvlek. På den första nickade Renata Costa stenhårt i stolpen. Snuddande nära var Marta att med en bredsida placera bollen innanför efter att Nadine fått lämna retur vid en utrusning. Ytterligare en klassräddning fick hon utföra före den 88:e minuten när Marta ryckte sig fri och Nadine lyckades rädda till hörna.
Brasiliens målvakt Andreia fick se Tysklands bästa målchans rinna över kortlinjen och hade inga så svåra ingripanden. Birgit Prinz spelade fram Sandra Smisek till det avslutet efter en kvart.
Nadine Angerer vann kampen mellan Damallsvenskans fem spelare på plan före Marta. Daniela märktes mera än Ariane Hingst som förstås höll ihop det tyska försvaret på ett bra sätt.Cristiane blev utbytt tio minuter före slut.
Publicerad 2008-08-06 kl 13:30